KONFERANSIER

Kommunalkonferansen 2024 ledes av Tone Foss Aspevoll.

Tone Foss Aspevoll

er daglig leder i Agenda Rådgivning. Hun har ledet kommunikasjonsarbeidet i Barneombudet, for SV på Stortinget og i Bellona, og har vært journalist og nyhetssjef i Klassekampen.

foto:

Agenda Rådgivning

FORBUNDSLEDERE

Du møter forbundslederne i LO Kommune under konferansen.

Mette Nord

er forbundsleder i Fagforbundet og styreleder i LO Kommune.

foto:

Birgit Dannenberg / Fagforbundet

Mette Johnsen Walker

er leder i Skolenes landsforbund.

foto:

Hans Ole Rian

er forbundsleder i Creo – forbundet for kunst og kultur.

foto:

Ihne Pedersen

Marianne Solberg

er forbundsleder i Fellesorganisasjonen (FO).

foto:

Sara Angelica Spilling

Geir Ove Kulseth

er forbundsleder i EL og IT Forbundet.

foto:

KUNSTNERISKE BIDRAGSYTERE

Kulturprogrammet støttes av KLP og Sparebank 1

Oslo Fagottkor

foto:

Jörg Wiesner

Oslo Fagottkor har etablert seg som et svært populært showensemble, og bekreftet sin posisjon som Norges mestselgende kor med fulle hus i Oslo Spektrum til jul. Julekonsertene i 2022 ble foreviget av NRK til glede for fans og følgere i hele landet. Korets merkevare er bygget på humor, inderlighet og musikalsk kvalitet. Under ledelse av dirigent Therese Kinzler har Norges lekreste homsekor utviklet en mangslungen stil som har medført samarbeid med flere av landets mest kjente artister. Koret har opptrådt på festivaler og konsertscener rundt i landet (sågar også i Sydney Opera House) – nå er de klare for Kommunalkonferansen.

Kristine blir rapper (NO/DA/SE)

foto:

Rapper, skuespiller, teaterregissør og foredragsholder Kristine Utne Stiberg har både forvirret og forbauset norsk musikkbransje med sin kometkarriere fra klar himmel. «Muligens årets by:Larm gig» og «innfrir all hype» skrev GAFFA etter første konsertkveld på festivalen, og «Kristine Blir Rapper» fanget NRK-nyhetene sin oppmerksomhet da de fikk med seg at hun presterte å bli booket før en eneste låt lå ute. Som scenekunstner har hun vært i «gamet» i over 10 år, og stod på Nationaltheatrets hovedscene som 16-åring. Et sceneshow uten like er derfor å forvente hver gang «Kristine Blir Rapper» opptrer live, sammen med sitt spektakulære dansecrew. Som om dette ikke var nok, skriver og rapper hun på en helt egenkomponert blanding av norsk, dansk og svensk – eller «transskandinavisk» – og bringer herved Kalmarunionen tilbake, før vi visste at det faktisk var det vi trengte. Gled dere til @kristineblirrapper_official

Kaja Gunnufsen

foto:

Thando Sikawuti

Med et unikt og vindskeivt blikk på både sitt eget liv og verden rundt henne, har Kaja Gunnufsen i løpet av det siste tiåret være en av de mest karakteristiske artistene på den norske pophimmelen. Helt fra startgropen var det tydelig at Kaja har en særegen stemme som har vært relaterbar for en hel generasjon. Dette har ført til en rekke priser og nominasjoner, blant annet Spellemann og P3 Gull. Debutalbumet fra 2014, "Faen Kaja", står fortsatt som en bauta. Der det startet med alle utfordringene og forventningene runder det å være ung og singel, har temaet nå skiftet ganske drastisk. Livet har skjedd. Kontrasten mellom å være singel i starten av tyveårene, og det å være gift tobarnsmor har ført til flere ekstra lag i Kajas tekstunivers. Det har gått noen år siden Kajas andre album, "Ikke tenk på det", ble sluppet - over syv år faktisk. Tiden som har gått siden sist gjenspeiles i det universet hun nå inviterer oss tilbake inn i på tredjealbumet "Interiør og død". Kaja Gunnufsen har en helt egen evne til å fange opp omgivelsene på en måte som er like deler banalt og naivt som den er intelligent og spissfindig.

Lea Angelica Grazulyte

foto:

Lea Angelica er 13 år gammel og synger operaarier med stor stemme og overbevisning. Hun ble kjent for mange da hun deltok i "Norske talenter" høsten 2023, der hun kom helt til semifinalen.

Kristian Gamborg

foto:

Med et sound som strekker seg fra storslått råskap til nære og nedstrippede låter, inviterer Gamborg oss inn i en sfære hvor man kan gi plass til hele følelsesregisteret. Den 21 år gamle artisten henter inspirasjon fra artister som Tom Odell, AURORA og Holly Humberstone, og vil at musikken skal senke terskelen for å snakke om psykisk helse. Gamborg har blitt listet på Spotify’s New-Music-Friday-liste i Norge, Danmark og Island, og gled også rett inn på spillelistene til NRK P3. I skrivende stund jobber han i studio for å fullføre sin debut EP. NRK P3 har beskrevet ham slik: “Fra Emma Steinbakken til Diaz og Dimmu Borgir - Jessheim har gjennom årene gitt oss store stjerner fra hele det musikalske spekteret. Blir Kristian Gamborg den neste?” Du møter ham under parallellseminar 1: Forebygging barn og unge.

BIDRAGSYTERE I PROGRAMMET

Peggy Hessen Følsvik

ble valgt som LO-leder den 6. mai i år. Før dette ble hun konstituert som LO-leder av LOs sekretariat den 10. mars 2021, dagen etter LO-leder Hans-Christian Gabrielsens brå død. Hun ble valgt som første nestleder i LO på LO-kongressen i 2017. Da hadde hun vært førstesekretær i LO i fire år, og før dette første nestleder i Handel og Kontor. Hun er født 12. november 1960, er gift og har to voksne barn.

foto:

Erlend Angelo/LO

Monica Aschim

er naprapat og brenner for enkle, små grep du kan gjøre i hverdagen for å selv forebygge fysisk og psykisk uhelse. Ett av disse grepene har hun kalt #helfybreak – fem minutter bøy og tøy for en bedre arbeidshverdag. For å gi kroppen et sunt avbrekk, er det nettopp en slik aktiv pause hun vil ta oss med på under årets Kommunalkonferanse.

foto:

Trygve Slagsvold Vedum

er partileder for Senterpartiet og Norges finansminister. Han har vært innvalgt på Stortinget fra Hedmark siden høsten 2005. Slagsvold Vedum var landbruksminister i Jens Stoltenbergs andre regjering fra juni 2012 til regjeringsskiftet etter stortingsvalget i 2013. Slagsvold Vedum er utdannet agronom fra Jønsberg landbruksskole, og har grunnfag i sosiologi og mellomfag i statvitenskap fra Universitetet i Oslo.

foto:

Arild Hermstad

er partileder i Miljøpartiet De Grønne (MDG). Arild har over 15 år bak seg som leder for Framtiden i våre hender, og under hans ledelse ble organisasjonen den desidert største blant miljøorganisasjonene i antall medlemmer. Arild var styreleder i Syklistenes Landsforening fra 2013-2018. Han har jobbet for en rekke frivillige organisasjoner etter at han fullførte hovedfaget sitt i geografi ved Universitetet i Bergen i 1995.Arild har også arbeidet tre år i bank, og har bak seg vel to år med økonomistudier. Han bor på Bøler i Oslo med kone, to barn og et solcellepanel på taket.

foto:

Raymond Johansen

er generalsekretær i Norsk Folkehjelp. Han gikk i fjor høst av som byrådsleder i Oslo for Arbeiderpartiet, etter åtte år i rollen. Han var statssekretær i Utenriksdepartementet under begge regjeringsperiodene til Jens Stoltenberg, og partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2009 til 2015. Han har bred erfaring fra internasjonalt hjelpearbeid, blant annet som avdelingsleder i Norad, og som generalsekretær i Flyktninghjelpen. Han har også vært leder av sportslig utvalg i Vålerenga fotball.

foto:

Sturlason

Henrik Asheim

er Høyres 1. nestleder og parlamentarisk 2. nestleder (Akershus). Han har sittet på Stortinget siden 2013 og er nå medlem av Arbeids- og sosialkomiteen. Tidligere har han sittet i Utdanningskomiteen, ledet Finanskomiteen og mellom 2020-2021 var han forsknings- og høyere utdanningsminister med ansvar for studenter, utdanning og forskning. Asheim er født og oppvokst i Bærum.

foto:

Hans Kristian Torbjørnsen

Kirsti Bergstø

er leder i SV og stortingsrepresentant for Akershus valgkrets. På stortinget er hun parlamentarisk nestleder i stortingsgruppen og sitter i Arbeids- og sosialkomiteen. Kirsti kommer opprinnelig fra Nesseby i Finnmark. Kirsti representerte Finnmark på Stortinget fra 2013-2017, men som nyinnflyttet Nittedøl var hun klar for å representere Akershus fra 2021. Kirsti er utdannet barnevernspedagog, og har blant annet jobbet innen tjenester for mennesker med utviklingshemming og autisme, på krisesenter for voldsutsatte kvinner, NAV og hjelpetjenesten i Nesseby.

foto:

Terje Søviknes

er Fremskrittspartiets 2. nestleder og tidligere statsråd. Han har vært eldre- og folkehelseminister og olje- og energiminister. Søviknes har i tillegg vært ordfører i Os kommune fra 1999 til 2016 og fra 2018 til 2019.

foto:

Pia Sønstrød

Hilde Østby

er idéhistoriker, journalist og en kritikerrost forfatter, oversatt til 21 språk. Hun har skrevet seks bøker, alene og sammen med andre, hvorav den siste, Kart over ensomheten, kom ut høsten 2022. Den skal, i likhet med hennes siste bøker, lanseres i hele den engelskspråklige verden. Under årets konferanse tar hun for seg den store forskjellen på alene og ensom. Hun forteller om hva ensomhet gjør med oss og hvor den kommer fra, og hvordan ensomhet påvirker mulighetene våre til å leve gode, rike liv. Særlig ungdommer og unge voksne opplever mer ensomhet enn før, til økende bekymring for forskere og politikere - er det mulig å finne årsakene til hvorfor? For kanskje ensomhet ikke er så mystisk som vi liker å tro, og at den ikke skal løses av den ensomme selv, men må adresseres i fellesskap, for fellesskapets beste.

foto:

Magnus Marsdal

er ansvarlig redaktør for Manifest Media og tidligere leder for Manifest Tankesmie. Han er forfatter av bøker som Lærerkoden, Kunnskapsbløffen, Frp-koden, Tredje venstre og AFP på en-to-tre. Han har tidligere jobbet som nyhetsleder, vaktsjef og journalist i Klassekampen. Magnus Marsdal skal lede parallellseminaret "Kunstig Intelligens i praksis og utdanning" under årets Kommunalkonferanse.

foto:

John Trygve Tollefsen

Tonje Brenna

er nestleder i Arbeiderpartiet og kunnskapsminister. Hun var fylkesrådsleder i Viken fylke før dette. Hun har vært gruppeleder for Akershus Arbeiderparti og var valgt inn for Arbeiderpartiet i Akershus fylkesting fra 2007 til 2019. Brenna var nestleder i Akershus Arbeiderparti 2017–2019. Brenna har også vært politisk rådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet og ved Statsministerens kontor. Hun var generalsekretær i Arbeidernes ungdomsfylking (AUF) fra 2010 til 2012. Brenna overlevde terroraksjonen på Utøya 22. juli 2011. Hun har tidligere jobbet som ungdomssekretær i LO i Akershus og Oslo 2009–2010, og som politisk rådgiver i AUF 2007–2008.

foto:

Guri Melby

er leder i Venstre og stortingsrepresentant for Oslo. Hun sitter i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Hun var kunnskaps- og integreringsminister i Erna Solbergs blågrønne regjering. Fra 2013-2015 var hun byråd for miljø- og samferdsel i Oslo. Etter kommunevalget i 2015 ble hun gruppeleder for Venstre i Oslo (2015–2018) og nestleder i samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo bystyre. Guri ble kommunestyrerepresentant første gang da hun var 18 år. Hun har en mastergrad i nordisk fra NTNU. Du møter henne under partilederdebatten på Kommunalkonferansen 2024.

foto:

Arild Danielsen

Marie Sneve Martinussen

er partileder i Rødt siden juli 2023. Før det har hun sittet som nestleder i partiet siden 2012. Hun er stortingsrepresentant for Akershus der hun sitter i finanskomitéen. Martinussen har tidligere arbeidet som rådgiver i Miljødirektoratet. Hun er utdannet samfunnsøkonom.

foto:

Ihne Pedersen

Kristin Halvorsen

er direktør ved CICERO Senter for klimaforskning. Hun er også styreleder i Kronprinsparets Fond og nestleder i styret for Stockholm Environment Institute (SEI). Var styreleder i Norges Forskningsråd frem til 21.juni 2023, Naturhistorisk Museum frem til 31 desember 2021 og tidligere leder av Bioteknologirådet. Halvorsen er tidligere politiker og var medlem av Stoltenberg II-regjeringen fra 2005 til 2013. Hun var Norges første kvinnelige finansminister fra 2005 til 2009 og kunnskapsminister fra 2009 til 2013. Fra 2005 til 2012 var hun nummer to i regjeringen og stedfortreder for statsministeren.

foto:

Jørgen Randers

er professor emeritus i klimastrategi ved Handelshøyskolen BI. Han er tidligere rektor ved BI. Jørgen Randers har vært dypt engasjert i miljøspørsmål og har forsket på miljøproblematikk i over 50 år. Han ledet regjeringens Lavutslippsutvalg som i leverte NOU 2006:18 Et klimavennlig Norge. Han var også medforfatter av The Limits to Growth i 1972. Han driver utstrakt foredrags- og rådgivnings-aktivitet over hele verden.

foto:

Ivar Dyrhaug og Ingebrigt Steen Jensen

er gode venner og samarbeidspartnere. De siste årene har holdt flere foredrag sammen om sykdom, aldring og livsglede. Ingebrigt Steen Jensen er forfatter, rådgiver, tekstforfatter, foredragsholder og idrettsleder. Han har arbeidet med reklame siden 1982. Han har også vært engasjert i Stabæk fotballklubb og spilte selv i laget fra 1973 til 1984. Steen Jensen har skrevet flere bøker, blant annet Ona fyr fra 2002, som handler om ledelse, ledelsesteknikker og motivasjon. Han holdt flere foredrag på bakgrunn av boka, som solgte i over 140 000 eksemplarer. I 2021 ble det klart at han hadde fått Alzheimer sykdom. Han har i etterkant vært åpen om dette i norske medier og ga ut boken Før jeg forsvinner den 5. oktober 2022. Ivar Dyrhaug var programleder i store deler av sin karriere. Han er kjent fra "Beat for beat" og flere andre NRK-programmer. Dyrhaug jobbet som lærer mellom 1973 og 1978. Han har også vært programleder på radio, og i tillegg skrevet flere flere sangtekster, blant annet «Invisible man» og fotballsangen «Alt for Norge». Den 5. februar 2022 ble det kjent via VG at Dyrhaug har blitt diagnostisert med parkinsons sykdom.

foto:

Martin Lundsvoll, Nasjonalt senter for aldring og helse

Ken André Ottesen (BAdesKen)

er en seriøst artig kar fra Toten. I dag er han kanskje mest kjent som BAdesKen, instagramkontoen med 370.000 følgere og 1.500.000 daglige visninger. Her driver han kjærlig harselas med landets lokalaviser. Høsten 2022 tok han BAdesKen til scenen. Da dro han på norgesturné med sitt første soloshow «Ja, vi elsker dette landet». Showet har blitt en kjempesuksess både hos publikum og presse, og det har blitt nærmere 50 show rundt i hele Norge. Ken er nesten ukentlig gjest på radio eller TV, folk elsker hans skråblikk på smått og stort. BAdesKen har resultert i fem bokutgivelser, den siste utgitt høsten 2021, som så langt har et samlet opplag på mer enn 35.000 bøker. Ken er også en sylskarp satiriker og humorist; han er hjernen bak Vredens Gnag og har bidratt som tekstforfatter til en rekke humorshow på scene, radio og TV, som for eksempel Nytt på nytt.

foto:

Yonatan Shapira

er tidligere helikopterpilot i det israelske militæret, nå internasjonalt anerkjent Palestina-aktivist i over tjue år. Han har vært aktiv i en gruppe av israelske aktivister som kaller seg «Boycott from Within», og har vært en sterk stemme i kampen mot Israels undertrykkelse av palestinere. Da han i 2003 tok avstand fra de «ulovlige og umoralske» angrepene på sivile palestinere, ble han stemplet som landssviker av landets høyreekstreme.

foto:

Mímir Kristjánsson

er stortingsrepresentant for Rødt og har representert Rogaland siden Stortingsvalget i 2021. Han er medlem av Stortingets arbeids- og sosialkomité. Mimir har bakgrunn som journalist i Klassekampen. Han har også vært redaktør for Manifest Tidskrift, og har skrevet flere bøker. I 2019 kom boka "Mamma er trygda" - en fortelling om tiår med en alvorlig kreftsyk mamma, om drømmer som brast, en familie som går i oppløsning, om å foreta en klassereise bratt nedover.

foto:

Ihne Pedersen/Rødt

Oliver Lovrenski

(f. 2003) har kroatisk bakgrunn og har vokst opp i Oslo. Det siste året har han skrevet oppvekstromanen Da vi var yngre. For denne boka er han tildelt Bokhandlerprisen, og var nominert til Brageprisen. Hittil er Da vi var yngre solgt til 14 land. Da vi var yngre er en fortelling om vennskap, sorg, rus og overlevelse i dagens Oslo. Det er et sjeldent innblikk i et røft miljø, og en intens og rå oppvekstroman fortalt med varme og humor.

foto:

Ottar Ness

er professor ved NTNU og leder for NTNU WellFare: Nordisk forskningssenter for livskvalitet og sosial bærekraft. Hans forskning har handlet om sosial ulikhet, psykisk helse og samfunnsdeltakelse. Han var en av forskerne bak kunnskapsoppsummeringen om ulikheter i helse og livskvalitet i Norge siden 2014: https://www.instituteofhealthequity.org/resources-reports/rapid-review-of-inequalities-in-health-and-wellbeing-in-norway-since-2014 . Han er også professor 2 ved Universitetet i Agder og redaktør for Nordisk tidsskrift for livskvalitet og bærekraftig velferdsutvikling.

foto:

Berit Hafsmo

Berit Hafsmo er uføretrygdet og bor i en kommunal bolig på Brundalen i Trondheim. Hun er kjent fra Skitbyen, en radiodokumentar i 5 episoder produsert for NRK. Serien fikk prisen beste dokumentarserie 2023 i Prix Europa og beskrives slik: Berit er blakk, ufør, truet med utkastelse – og ukuelig optimist. En feelgood-fortelling fra livet rundt fattigdomsgrensa. Berit ble ufør 57 år gammel. Før det hadde hun en mangfoldig karriere, og et langt liv i lavtlønna yrker. Hun har arbeidet som, kokk, butikkmedarbeider, blomsteransvarlig, og etter eget utsagn: «alt mellom himmel og jord.»

foto:

Erling Sande

(Sp) er siden høsten 2023 kommunal- og distriktsminister i Støre-regjeringen. Erling Sande var stortingsrepresentant for Sogn og Fjordane fra 2005 til 2013, da han møtte for Liv Signe Navarsete, som var statsråd. Ved stortingsvalget 2021 ble Sande valgt til stortingsrepresentant på eget mandat. Han er utdannet cand.mag. med mellomfag i historie og samfunnsgeografi og grunnfag i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen. Han bor med sin familie på Vereide i Gloppen kommune.

foto:

Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

Helge Eide

er områdedirektør Samfunn, velferd og demokrati i KS. Han startet i KS i januar 2010. Han har tidligere vært varaordfører i Skedsmo kommune og seniorrådgiver for KrF's stortingsgruppe. Han har vært statssekretær både i Finansdepartementet og Arbeids- og sosialdepartementet. Eide har vært representant i Bergen bystyre og i Skedsmo kommunestyre fra 1995. Han har også hatt ledende stillinger i Norges Bank. Helge Eide er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

foto:

Johnny Syversen

Jan Egeland

er generalsekretær i Flyktningehjelpen. Som 19-åring dro han til Colombia som frivillig hjelpearbeider. Siden har Flyktninghjelpens generalsekretær, Jan Egeland, nærmest uavbrutt arbeidet for mennesker rammet av krig, nød og forfølgelse.

foto:

Beate Simarud/NRC

Fredrik Græsvik

dekket internasjonal politikk og væpnede konflikter for TV 2 gjennom 30 år. Han har skrevet en rekke bøker om internasjonale forhold, samt laget flere dokumentarfilmer. Græsvik er i dag foredragsholder, podkaster og kommentator.

foto:

Sturlason

Eirik Solheim

er en internasjonalt ettertraktet formidler og foredragsholder i medie- og teknologibransjen. Han har 25 års erfaring som teknologirådgiver, medieprodusent og journalist i NRK. I 2006 startet han den anerkjente utviklingsavdelingen NRKbeta. Solheim har hatt styreverv i NCE Media/Media City Bergen og vært konsulent i Accenture. Han er tilknyttet Høyskolen i Volda som forsker og er utdannet medieingeniør fra Universitetet i Stavanger. I dagens teknologisamfunn er han kjent for å ha en klar - og leken – tilnæring til kunstig intelligens og hvordan KI/AI påvirker verden rundt oss.

foto:

Kim Erlandsen

Cecilie Agnalt

er ordfører i Skiptvet kommune og Fylkestingsrepresentant for Østfold Arbeiderparti. Hun har erfaring som folkevalgt i gamle Østfold fylkeskommune og som folkevalgt i Viken. Cecilie er utdannet spesialsykepleier og adjunkt med tillegg. Hun er engasjert i mange saker, deriblant kultur som var et hovedområde for henne i Viken fylkesting da hun var komitéleder for kultur. Cecilie er opptatt av at folk skal ha tilgang på god kultur uavhengig av hvor i fylket de bor og hvor stor lommeboken er.

foto:

Lisa Reutter

jobber som PostDoc ved Center for Tracking and Society på Københavns Universitet. Hun har skrevet doktorgraden sin om bruk og implementering av kunstig intelligens og stordatateknologier i norsk offentlig forvaltning. I forskningen hennes er hun opptatt av samspillet mellom teknologi, data og samfunn. Du møter henne på seminaret "Kunstig Intelligens: Venn eller fiende?"

foto:

Sindre Lysø

er politiker for Arbeiderpartiet, og har siden 2022 vært statssekretær i Kunnskapsdepartementet. Han er den lengstsittende generalsekretæren i Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF).

foto:

Sandra Tenud

Lene Vågslid

er stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet for Telemark og leder kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget. Lene er kommunalpolitisk talsperson for Arbeiderpartiet.

foto:

Bernt Sønvisen

Ingrid Wergeland

er rådgiver i informasjonsavdelingen i Fagforbundet. Hun er utdannet sosiolog og har tidligere jobbet som politisk rådgiver for SV på Stortinget, journalist i NRK og kommunikasjonssjef i Forlaget Manifest og tankesmia med samme navn. Du møter henne under parallellseminar 2 "Kunstig Intelligens: Venn eller fiende?", der hun skal lede den avsluttende paneldebatten.

foto:

Inge Harkestad

er ansvarlig for nettstudier i teknologifag ved Høyskolen Kristiania. Han er utdannet sivilingeniør IKT og har jobbet med en miks av teknologi, kommunikasjon og kompetanse. Du møter ham under parallellseminar 3: Kunstig Intelligens i praksis og utdanning.

foto:

Hilde Lovett

er seniorrådgiver i Helsedirektoratet og prosjektleder for prosjektet "Rammer og retning for kunstig intelligens i helse- og omsorgstjenesten". Hun er utdannet informatiker, med bakgrunn som forsker og forskningsleder ved Norsk Regnesentral og Telenor og som prosjektleder for teknologi-politikk og helse i Teknologirådet. Hun har hatt ulike ansvar knyttet til KI og helse de siste 7-8 årene.

foto:

Erlend Kaldestad Hanstveit

(Ap) er statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet. Han ble utnevnt til statssekretær for statsråd Lubna Jaffery fra og med 11. august 2023. Du møter ham til paneldebatt under parallellseminar 2: Kunstig Intelligens: Venn eller fiende?

foto:

Ilja C. Hendel/KUD

Tomas Norvoll

(Ap) er statssekretær i Kommunal- og distriktsdepartementet. Han er født i 1972, oppvokst på Andenes og bosatt i Bodø. I 1993 ble han innvalgt som stortingsrepresentant for Nordland, og var medlem av kirke-, utdannings- og forskningskomiteen i to perioder.Han var også 1. vara til Stortinget i perioden 2001-2005. Fra 2013 til 2022 var han leder for fylkesrådet i Nordland fylkeskommune.Tomas Norvoll var statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet fra september 2022 til november 2023. Han ble utnevnt til statssekretær i Kommunal- og distriktsdepartementet 1. desember 2023. Du møter ham under parallellseminar 3: Kunstig Intelligens i praksis og utdanning.

foto:

Simen Gald/ Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Pål Iden

er direktør i Ukom - statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten. Pål er lege og spesialist i samfunnsmedisin. Han har bakgrunn som praktiserende lege og leder i kommune- og spesialisthelsetjenesten. Han har tidligere også jobbet som fylkeslege i Telemark og Rogaland. I tillegg har han vært assisterende fagdirektør i Helse Vest RHF. Der hadde han ansvar for overordnet faglig styring av spesialisthelsetjenesten i regionen.

foto:

Ukom

Iren Mari Luther

er leder av yrkesseksjon helse og sosial og medlem av arbeidsutvalget i Fagforbundet. Hun er utdannet sykepleier og bor i Oslo. Du møter henne under parallellseminar 1: Forebygging barn og unge.

foto:

Werner Juvik

Eskild Hustvedt

Eskild Hustvedt er hjelpepleier og sykepleier, med store deler av sin kliniske erfarning fra kreftomsorgen. Han har tidligere vært tillitsvalgt og er i dag rådgiver i yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet. Eskild har også bakgrunn som programvareutvikler.

foto:

Eli Blakstad

(Sp) er statssekretær i Barne- og familiedepartementet. Hun er tidligere velferdsdirektør hos Statsforvalteren i Innlandet og fagdirektør for kommunerettet arbeid hos Fylkesmannen i Oppland og var i en periode fungerende assisterende fylkesmann der. Før Blakstad kom til Fylkesmannen i Oppland var hun statssekretær, da i Kommunaldepartementet og Olje- og energidepartementet, samt administrerende direktør i Peer Gynt. Du møter henne under parallellseminar 1: Forebygging barn og unge.

foto:

Astrid Waller

Jubileumskonferanse - 30 år

Kommunalkonferansen 2024 avholdes 5. - 6. juni 2024
på Quality Airport Hotel Gardermoen