Programlederne

Nina Stensrud Martin og Erik Aasheim skal lede årets digitale Kommunalkonferanse.

Nina Stensrud Martin

er journalist og programleder i NRK med flere radio- podcast- og TV-produksjoner bak seg. For tiden leder hun programmet Slettan & Martin i NRK P1 og utvikler nye programkonsepter for NRK. Hun er også utviklingsredaktør for Lydavdelingen i Aschehoug forlag. Nina skriver også bøker og har vunnet flere priser, som Årets Programleder og Arne Hestenes' journalistpris. Hun har bakgrunn som redaktør i RadiOrakel og feature- og magasinredaktør i avisa Klassekampen.

foto:

Knut Bry

Erik Aasheim

har mer enn 30 års bakgrunn som journalist, Paris-korrespondent, forfatter, møteleder og grønn ministerrådgiver. Han har vært tilknyttet NRK i 15 år, blant annet som programleder for Dagsnytt 18, Ukeslutt, og TV-programmene Stereo og Nyhetsblikk. I åtte år var han korrespondent i Paris. I tillegg har han vært kommunikasjonsrådgiver for to klimaministre og kommunikasjonsdirektør for EAT Foundation og Gunhild A. Stordalen. Han har skrevet biografier om Eva Joly og Jonas Gahr Støre. I dag driver Erik innholdsbyrået Primus Productions hvor han også lager flere podkaster, blant annet for NRK og Sveriges Radio.

foto:

Knut Bry

Forbundsledere

Du møter forbundslederne i LO Kommune under årets Kommunalkonferanse.

Mette Nord

er forbundsleder i Fagforbundet og styreleder i LO Kommune.

foto:

Birgit Dannenberg / Fagforbundet

Mimmi Kvisvik

er forbundsleder i Fellesorganisasjonen (FO) og 2. nestleder i LO Kommunes styre.

foto:

Mette Johnsen Walker

er påtroppende leder i Skolenes landsforbund.

foto:

Hans Ole Rian

er forbundsleder i Creo – forbundet for kunst og kultur.

foto:

Ihne Pedersen

Jan Olav Andersen

er forbundsleder i EL og IT Forbundet.

foto:

Hilde Flåten

er assisterende direktør i Norsk Sjøoffisersforbund.

foto:

Kunstneriske bidragsytere

Kultuprogrammet er støttet av KLP og Sparebank 1.

Gammalgrass

er en bluegrass- og folkemusikkinspirert trio bestående av Ole Morten Vågan, Stian Carstensen og Ola Kvernberg. Gruppa er ikke låst til én sjanger. I stedet utforsker de hva som skjer når man putter mange sjangre i en og samme gryte: Fra jazz og klassisk, blues og bluegrass, til engelsk pop og balkanrytmer med orientalsk krydder.

foto:

Musti

er en norsk rapper fra Tøyen i Oslo. Da hun slapp det kritikerroste debutalbumet «Qoyskayaga» i fjor, ble hun omtalt som en av de mest spennende stemmene i norsk musikk på lang tid. Med millioner av streams, sterke tekster og en gripende scenetilværelse, er det mye som tyder på at Musti kan bli selve manifestasjonen på den neste generasjonen av norske rappere. Hun vant nylig to Spellemannspriser: Årets nykommer og i kategorien hiphop.

foto:

Vilde Westeng

19 år fra Gransherad i Telemark. Hun har drevet med folkemusikk og folkedans siden 2009.  Hun er aktiv kappleiksdeltaker og har oppnådd flere gode resultater både lokalt og nasjonalt. Det siste året har hun studert folkemusikk ved Universitetet i Sørøst-Norge og går videre med bachelor i folkemusikk. Vilde Westeng opptrer sammen med Birgit Haukås.

foto:

Runhild Heggem

Birgit Haukås

er 22 år gammel og kommer fra Tinn i Telemark. Hun har drevet med dans og hardingfele siden 2014. De siste årene har hun studert på Rauland, der hun har fullført en bachelor i folkemusikk ved Universitetet i Sør-øst-Norge. Hun tar nå master i Tradisjonskunst, og der står hardingfela høyt i fokus. Birgit Haukås opptrer sammen med Vilde Westeng.

foto:

Anna Lakowitsch

Trine Rein

fikk sitt gjennombrudd som artist i 1993, med albumet "Finders, keepers". Hun er kjent for store hits som "Just missed the train" og "Torn". I 2017 slapp hun nytt album, "THE WELL", til gode anmeldelser. I fjor tilbragte artisten mye tid i Nashville, USA, og skrev flere nye låter. Under årets Kommunalkonferanse vil hun fremføre både nye og gamle hits.

foto:

Svein Finneide

Offentlig Sektor

er et band som har som mål å fortelle historiene til alle de som påvirkes av fylke-, kommunal- og statlig sektor. Enten det er de urealiserte balletdrømmene til Anne (62) i Plan- og bygningsetaten, når Berit slår seg løs på sommerfest eller hvordan det går når Geir (53) laster ned Tinder. De har alle en historie og Offentlig Sektor sørger for at de blir hørt. Bandet består av Christian “Zawadi” Petterson (vokal), Felipe “Fela” Orellana (vokal), Abdi “Black Lightning” Baisa (gitar og vokal) og Vegard “T-Bone” Tveito (bass og vokal).

foto:

Even Lundefaret

Bidragsytere i programmet

Peggy Hessen Følsvik

ble valgt som LO-leder den 6. mai i år. Før dette ble hun konstituert som LO-leder av LOs sekretariat den 10. mars 2021, dagen etter LO-leder Hans-Christian Gabrielsens brå død. Hun ble valgt som første nestleder i LO på LO-kongressen i 2017. Da hadde hun vært førstesekretær i LO i fire år, og før dette første nestleder i Handel og Kontor. Hun er født 12. november 1960, er gift og har to voksne barn.

foto:

Erlend Angelo/LO

Guro Jabulisile Sibeko

er forfatter, SLAM!poet og samfunnsdebattant. Hun har vært aktiv i kampen mot rasisme, homofobi og misogyni i en årrekke og er aktuell med boka Rasismens poetikk, en saklig, mild innføring i rasisme og antirasistisk arbeid ispedd usaklig, rasende poesi.

foto:

Marianne Marthinsen

har vært stortingsrepresentant for Ap siden 2005 med flere perioder i energi- og miljøkomiteen og finanskomiteen bak seg. Hun sitter nå i utenriks- og forsvarskomiteen. Marthinsen er utdannet samfunnsøkonom fra Universitet i Oslo, og har gjennom mange år hatt en sterk interesse for ulikhet og fordelingsspørsmål både faglig og politisk. I 2019 ga hun ut boka «Rødt lys» om bedrifters skatteplanlegging og bruk av skatteparadiser sammen med Maria S. Walberg. Marthinsen sitter også i det statlige utvalget som skal evaluere pensjonsreformen, og er fast spaltist i Aftenposten.

foto:

Jørn Ljunggren

er sosiolog (PhD) og seniorkonsulent i Ipsos. Han har gjort omfattende forskning på sosial ulikhet og er blant annet redaktør for boka Arbeiderklassen, som utkom tidligere i år.

foto:

Karl Ove «Kalle» Moene

er en norsk økonom og professor ved Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo. Han er cand. oecon. fra Universitetet i Oslo (UiO) i 1977 og er dr. philos fra 1984. Siden 1987 har han vært professor ved UiO. Hans viktigste arbeidsfelt har vært fordelingsspørsmål og sammenlikning av økonomiske institusjoner, særlig i arbeidsmarkedet.

foto:

Francesco Saggio

Hannah Gitmark

er fagsjef i Tankesmien Agenda. Hun har tidligere jobbet som politisk journalist i Dagsavisen, journalist i Oppland Arbeiderblad og som praktikant ved den norske EU-ambassaden. Hannah har en bachelor i statsvitenskap fra NTNU og Universitetet i Buenos Aires

foto:

Kaja Bruskeland og Elen Sonja Klouman

Magnus Engen Marsdal

er leder i Manifest Tankesmie. Han er forfatter av bøker som Lærerkoden, Kunnskapsbløffen, Frp-koden, Tredje venstre og AFP på en-to-tre. Han har tidligere jobbet som nyhetsleder, vaktsjef og journalist i Klassekampen.

foto:

Eivind Vodler Rutle

Torhild Løkken

jobber i industriparken på Raufoss, nærmere bestemt på Benteler, der hun også er tillitsvalgt. Da hun tidligere i år var permittert i forbindelse med korona, ble hun så irritert at hun spilte inn en video der hun tok for seg politikernes lange utredninger. Videoen ble sett av nesten 100.000 mennesker og Torhild fikk møte arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isakaksen i Debatten på NRK.

foto:

Hans Christian Holte

er fra 2020 Norges arbeids- og velferdsdirektør (NAV-direktør). Han har tidligere vært leder av Skatteetaten og Direktoratet for forvaltning og IKT.

foto:

NAV

Monica Aschim

er naprapat og brenner for enkle, små grep du kan gjøre i hverdagen for å selv forebygge fysisk og psykisk uhelse. Ett av disse grepene har hun kalt #helfybreak – fem minutter bøy og tøy for en bedre arbeidshverdag. For å gi kroppen et sunt avbrekk, er det nettopp en slik aktiv pause hun vil ta oss med på under årets Kommunalkonferanse.

foto:

Nils Brenna

har vært involvert i kartlegging av nordmenn og observering av trender og tendenser i Norge. Med dette som bakgrunn underholder han deg med å finne ut om du er som "folk flest". Han har sin faglige bakgrunn fra hovedfag i statsvitenskap og har i hele sitt yrkesliv jobbet med å kartlegge nordmenn. Først i NRKs analyseavdeling, deretter som analysesjef i VG og strategisk leder i reklamebyrået DDB. For tiden er han kanskje best kjent fra radioprogrammet «Sånn er du» på NRK. Der analyserer han kjente personer med personlighetstesten «Big 5» sammen med Harald Eia.

foto:

Pål Skarsbak

har drevet med tarifforhandlinger i 28 år i både privat og offentlig sektor. Han har vært med på forhandlinger om. ny offentlig tjenestepensjon både i 2009 og 2018, og har i tillegg vært med på utredninger om nye tjenestepensjoner i privat sektor. Skarsbak er daglig leder i LO Kommune og driver med forhandlinger om lønn og pensjon på vegne av 190 000 medlemmer i Kommunal sektor.

foto:

Jonas Gahr Støre

er partileder for Arbeiderpartiet. Han var utenriksminister fra 2005 til 2012, og helse- og omsorgsminister fra 2012 til 2013. Støre er utdannet statsviter og har bakgrunn fra embetsverket og humanitære organisasjoner, blant annet som generalsekretær i Røde Kors. Denne perioden er han medlem av Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

foto:

Pål Laukli

Trygve Slagsvold Vedum

er partileder for Senterpartiet. Han har vært innvalgt på Stortinget fra Hedmark siden høsten 2005. Slagsvold Vedum var landbruksminister i Jens Stoltenbergs andre regjering fra juni 2012 til regjeringsskiftet etter stortingsvalget i 2013. Siden høsten 2013 har han vært medlem av Stortingets finanskomité. Slagsvold Vedum er utdannet agronom fra Jønsberg landbruksskole, og har grunnfag i sosiologi og mellomfag i statvitenskap fra Universitetet i Oslo.

foto:

Arild Hermstad

er fungerende partileder i Miljøpartiet De Grønne (MDG). Arild har over 15 år bak seg som leder for Framtiden i våre hender, og under hans ledelse ble organisasjonen den desidert største blant miljøorganisasjonene i antall medlemmer. Arild var styreleder i Syklistenes Landsforening fra 2013-2018. Han har jobbet for en rekke frivillige organisasjoner etter at han fullførte hovedfaget sitt i geografi ved Universitetet i Bergen i 1995.Arild har også arbeidet tre år i bank, og har bak seg vel to år med økonomistudier. Han bor på Bøler i Oslo med kone, to barn og et solcellepanel på taket.

foto:

Audun Lysbakken

er partileder og parlamentarisk leder for SV. Han var barne-, likestillings og inkluderingsminister fra 2009 til 2012. Lysbakken har sittet på Stortinget i flere perioder, og har sittet i ulike komiteer. Denne perioden er han medlem av Utenriks- og forsvarskomiteen. Lysbakken har grunnfag i fransk og sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen.

foto:

Tina Bru

er 2. nestleder i Høyre og olje- og energiminister i Erna Solbergs regjering. Hun har vært innvalgt på Stortinget fra Rogaland siden 2013. Bru har årsstudium i religionsvitenskap fra Universitetet i Stavanger og bachelorgrad i endringsledelse fra BI.

foto:

Bjørnar Moxnes

har siden 2012 vært partileder for Rødt. Han er partiets eneste stortingsrepresentant, og ble valgt inn under Stortingsvalget i 2017. Moxnes er medlem av Stortingets finanskomité. Han er utdannet sosiolog fra Universitetet i Oslo.

foto:

André Løyning

Ingelin Noresjø

er 2. nestleder i KrF og er statssekretær for Knut Arild Hareide i Samferdselsdepartementet. Noresjø er oppvokst og bosatt i Fauske i Nordland. Det aktive politiske engasjementet til Noresjø begynte med vervet som styremedlem i Nordland KrFU i 1994. Siden det har hun i flere år vært fylkesleder i Nordland KrFU, og fra 1997 til 1999 var hun også lokallagsleder i moderpartiet i Fauske KrF.

foto:

Øyvind Ganesh Eknes

Terje Breivik

er stortingsrepresentant og parlamentarisk leder for Venstres stortingsgruppe. Han er medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Breivik er utdannet kommunalkandidat, og har sin bakgrunn som gründer og daglig leder i bredbåndsselskapet INO AS i Ulvik. Han har også vært lærervikar, rektor ved Ulvik kommunale musikkskole, leder for et stedutviklingsprosjekt og helse- og sosialsjef i Eidfjord kommune.

foto:

Elias Dahlen

Sylvi Listhaug

er siden mai 2021 leder for Fremskrittspartiet. Hun er også 1. kandidat for FrP i Møre og Romsdal. Hun hadde fem statsrådsposter i Erna Solbergs regjering. Listhaug har sin politiske bakgrunn fra Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), og satt blant annet i FpUs sentralstyre fra 2002–2006. Hun har vært medlem av Fremskrittspartiets sentralstyre siden 2005. Listhaug er fra Ørskog i Møre og Romsdal.

foto:

Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

Roger Heimli

ble valgt til andre nestleder i LO på LO-kongressen 2017. Han kom inn i ledelsen i Fagforbundet på landsmøtet i 2013. Da hadde han vært fylkesleder i Fagforbundet Hordaland siden 2003, og medlem av forbundsstyret siden 2009. I Bergen kommune var han hovedtillitsvalgt og omstillings- og konserntillitsvalgt. Han leder også LOs tillitsutvalg, som jobber for å følge opp LOs vedtak om å arbeide for en tillitsreform i offentlig sektor.

foto:

Trond Isaksen/LO

Berit Hågensen

har jobbet som lærer på Breilia ungdomsskole i Hammerfest siden 1999, og vært medlem av Skolenes landsforbund like lenge. I løpet av disse årene har hun vært plasstillitsvalg, hovedtillitsvalgt og fylkesleder.

foto:

Linn Stalsberg

er forfatter og samfunnsdebattant. Hun er blant annet kjent for bøkene "Det er nok nå. Hvordan nyliberalismen ødelegger mennesker og natur" og "Er jeg fri nå? Tidsklemme i verdens beste land". Stalsberg er utdannet sosiolog ved London School of Economics, og har skrevet for blant annet Klassekampen, Vårt Land og Dagsavisen.

foto:

Eivind Volder Rutle

Shazia Majid

er kommentator og journalist i VG. I 2019 ga hun ut den prisvinnende boken "Ut av skyggene", om den 50-årige historien til etniske minoritetskvinner i Norge. Hun har nylig forsket på dekningen av etniske minoritetskvinner i norske medier. Forskningen ble gjennomført ved Oxford-universitetet i England. Majid er datter av arbeidsinnvandrere fra Pakistan som kom til Norge i begynnelsen av 70-tallet. Hun er født og oppvokst i Oslo, og er også utdannet økonom.

foto:

Meld deg på Kommunalkonferansen 2021!

Programledere for årets digitale konferanse er journalist Nina Stensrud Martin og journalist og forfatter Erik Aasheim. I tillegg har vi invitert alle partilederne på Stortinget til valgkampdebatt. Kjente samfunnsdebattanter som Shazia Majid, Linn Stalsberg og Marianne Marthinsen er også bekreftet til programmet.